Més d’una setantena de ballarins i ballarines de la nostra escola de Ballet Clàssic Manresa (BCM) van pujar diumenge a l’escenari de la Sala gran del Teatre Kursaal per representar La Bayadère, un dels ballets més emblemàtics del repertori clàssic de dansa que va captivar el públic assistent. Va ser una funció solidària a càrrec de la nostra escola i amb la col·laboració de Manresana d’Equipaments Escènics i la Fundació Althaia. En total, es van recaptar 7.150,50 euros, que es destinaran íntegrament al projecte de millora de l’atenció a infants i joves d’Althaia. 

Al final de l’actuació, les nostres escoles de Ballet Clàssic Manresa (BCM) i Manresa Teatre Musical (MTM) van rebre la distinció d’amics d’Althaia. Va ser el reconeixement oficial que acredita que formem part de la comunitat d’amics per la nostra implicació en l’organització, de forma periòdica, d’activitats solidàries en benefici d’Althaia. 

Els nostre director Pablo Testa Grosbaum i docent Raquel Pérez Pladellorens, en representació de BCM i de MTM, van ser els encarregats de recollir la distinció d’amics d’Althaia de la ma d’Antònia Raich Soriguera, directora de Comunicació i Participació de la institució. En la seva intervenció, Raich va agrair la col·laboració als ballarins i ballarines i a totes les persones que van fer possible la funció, a la vegada que va posar en valor la tasca cultural i social de BCM i MTM. 

Va ser una funció molt bonica i especial amb la que ens vam acomiadar del ballet de La Bayadère de BCM.

Tots els ballarins i ballarines que van prendre part en la representació són alumnes de BCM, des dels d’iniciació de 4 a 6 anys fins als del grup de perfeccionament que es preparen per fer el salt a l’activitat professional.

Prendre part en un muntatge de ballet permet que els joves artistes incorporin capacitats complementàries a la tècnica i el condicionament físic que es treballa a la sala d’assaig com ara l’expressivitat, la presència escènica o el control emocional en exposar-se davant de públic real. També cal tenir en compte que la pràctica del ballet clàssic contribueix favorablement tant en l’estat físic com en l’equilibri emocional dels infants i joves.

La Bayadère és un dels ballets més emblemàtics del repertori clàssic de dansa amb música de Ludwig Minkus. Ambientada a l’exòtica Índia, l’obra narra la història d’amor de Nikya –la Bayadère– i el príncep Solor, que desafia totes les regles socials i transcendeix més enllà del món terrenal. La direcció artística va ser a càrrec de Raquel Pérez i Pablo Testa Grosbaum.

Aquesta va ser la quarta vegada que BCM col·labora amb els projectes de mecenatge d’Althaia de forma totalment desinteressada. L’any 2018 ho va fer amb la representació solidària del musical Dolly, una dona exasperant, juntament amb Manresa Teatre Musical (MTM) per recaptar fons per al nou Hospital de Dia d’Oncologia. El 2020, els beneficis de la funció solidària del ballet Giselle es van destinar al projecte de millora de l’atenció a infants i joves. Igual que la representació solidària d’El llac dels cignes de l’any passat, que va tenir una gran acollida.

La Bayadère és el sisè espectacle de dansa clàssica que portem a terme damunt dels escenaris. Anteriorment, havíem presentat El llac dels cignes, Giselle, Coppelia, La Ventafocs i El Trencanous.

Aquest pròxim any, tornem a repetir El Trencanous per celerar els 10 anys de la nostra escola de Ballet Clàssic Manresa. 

Immenses gràcies a totes les persones que fan que actes benèfics com aquest siguin possibles, des del nostre alumnat, l’equip, les famílies, el públic i a la Fundació Althaia i el Teatre Kursaal de Manresa per fer créixer aquesta bonica col·laboració que tenim a través de la qual, fent això que tant ens agrada, ajudem, col·laborem i sumem per un bé per tothom. ❤️