Bàner cats

La nostra història

Vam obrir les portes de Manresa Teatre Musical (MTM) el 7 de gener de 2012, en un entresòl de 250m2, amb un grup de 22 alumnes i la il·lusió de compartir amb ells i elles la nostra passió pel teatre musical. Teníem experiència com a professionals i també com a docents en arts escèniques i posar en marxa MTM ens va permetre dur a la pràctica la nostra filosofia de formació artística i de creació escènica.

El nostre objectiu era oferir formació completa en teatre musical, integrant les disciplines d’interpretació, dansa i cant i incorporant la participació en un muntatge complet com a part imprescindible de la formació dels actors i actrius per treballar els aspectes artístics, personals i professionals que només el contacte real amb el públic pot aportar.

 

Cada any, un nou espectacle

Vam estrenar el primer espectacle, Supercalifragilistik, el 6 de juliol de 2012, al teatre Conservatori de Manresa. Després, en vindrien d’altres. Després de deu anys, ja en sumen més d’una vintena. Cada muntatge ha superat l’anterior en complexitat interpretativa, vocal, coreogràfica i escenogràfica.

Cada cop, també, hem posat més persones dalt de l’escenari, en una progressió paral·lela al creixement del nombre d’alumnes de l’escola. Més de pressa del que hauríem imaginat mai, la passió s’escampava com una taca d’oli i, compartint-la, ens fèiem més grans.

El setembre de 2013, MTM vam iniciar el segon curs amb una nova línia de treball: Ballet Clàssic Manresa (BCM). Donàvem, així, consistència i recorregut formatiu a una activitat present des del primer dia a l’escola, a una altra de les nostres passions: el ballet clàssic.

Una nova etapa, en un nou local

A finals de 2014, l’activitat de MTM havia adquirit unes dimensions que l’entresòl que havíem ocupat durant tres anys ja no podia encabir. La vintena d’alumnes dels inicis s’havien convertit en gairebé 200. La passió es desbordava i necessitàvem un local més gran per donar-li ales. El vam trobar al carrer del Bruc, en una nau industrial que ens oferia el millor marc per continuar la nostra història de passió pel teatre, per la dansa, per l’art. És una història escrita a múltiples mans, on cada final és l’inici d’una nova aventura.

Una rossa legal
Ballet clàssic

La nostra filosofia

Giselle

L’alumnat de Manresa Teatre Musical i de Ballet Clàssic Manresa aprenen la tècnica de les diferents disciplines ja sigui del teatre musical o del ballet clàssic, no solament a partir de les classes sinó també treballant sobre material concret per presentar-lo en un escenari real, davant de públic real. Viure en primera persona l’experiència de prendre part en un espectacle escènic de gran format és part essencial de la formació que reben els i les nostres alumnes.

 

Progrés individual en un marc de treball en equip

L’escola orienta tota la seva activitat per aconseguir el progrés individual de cada persona en el marc d’una creació col·lectiva. La disciplina, la constància, l’autoexigència i la capacitat de treball en equip són hàbits que s’incorporen en paral·lel a les diferents tècniques. Estem convençuts que tothom té un potencial artístic per conrear, que l’art és fruit del talent però també i sobretot del treball.

Les arts escèniques són una font de plaer i també una eina de creixement i desenvolupament personal que permet potenciar l’autoestima, la creativitat, l’expressió lliure i respectuosa d’opinions i l’acceptació de la crítica constructiva.

L’equip d’MTM – BCM

Pablo Testa Grosbaum
Pablo Testa Grosbaum
Director d'MTM i BCM. Professor i coreògraf

Llicenciat en educació i pedagogia de la dansa i moviment per la Universitat Seminar Hakibbutzim de Tel Aviv.
Estudis de ballet clàssic a l’escola de dansa clàssica Nora Irinova al Teatro Libertador General San Martín de la província de Córdoba (Argentina).
Formació amb Igor Kusmine i Badin Budarin del teatre Mariinsky de Sant Petersburg.
Ballarí i actor en diversos espectacles musicals produïts per l’Òpera de Tel Aviv (Israel).
Ballarí del Ballet oficial de la província de Córdoba (Argentina).
Ballarí, actor i coreògraf en diverses produccions independents de teatre musical. Ballarí a la Televisió Estatal Pública Israeliana – Canal 10.

En els darrers deu anys, ha produït i coreografiat més de 20 espectacles de teatre musical i ballet clàssic.

Raquel Pérez Pladellorens
Professora de ballet

Graduada en dansa clàssica per la Royal Academy of Dance de Londres.

Perfeccionament tècnic i artístic a càrrec de Menia Martínez de l’Acadèmia Nacional de Ballet Alicia Alonso (Cuba), Valeriy Debelyy de l’Acadèmia Nacional de Dansa d’Ucraïna i Volodimir Denisenko de l’Escola Estatal de Kiev.

Ballarina al Gran Teatre del Liceu de Barcelona on treballa amb coreògrafs de renom internacional com: Gheorghe Iancu, Inger-Johanne Rütter, Nadejda Loujine o Andrew George. I directors d’escena com: Pier Luigi Pizzi, Stein Winge, David McVicar, Gilbert Deflo, Calixto Bieito, Núria Espert, entre altres.

Ballarina solista a Pasodos Dance Company, dirigida pel coreògraf irlandès Gavin De Paor, en la producció del ballet «El Trencanous».

Membre del ballet «La Bella Dorment» produït per la Companyia Royal Ballet de Londres, dirigida per Dame Monica Mason.

Ballarina convidada al «Festival Internacional de Benicàssim, FIB» (València) on balla «Mozart» (pas de deux).

Ballarina solista a la «Gran Gala de Ballet» del Teatre Principal de Palma de Mallorca on comparteix escenari amb estrelles del Mariinsky, del Ballet de l’Òpera de Munich i del Ballet de Essen.

Agustí Salvador
Professor de cant

Actor i cantant en diversos espectacles de teatre musical al Teatre del Raval, Festival Grec, TV3 i Microteatre Barcelona. Actor en curts cinematogràfics. Cantant de Jarks Grup Vocal, finalistes al programa de TV3 Oh, Happy Day. Ha realitzat el recorregut de Teatre Musical Professional a l’escola Aules.

Professor de cant i de teatre musical. Organitzador de la Mostra de Microteatre de l’Avenç d’Esplugues de Llobregat. Producció i direcció artística i vocal dels musicals Moulin Rouge i Mamma Mia (Esplugues de Llobregat i Sant Just Desvern).

Jordi Gener Soto
Professor d'interpretació i director teatral

Estudis d’interpretació, cant, dansa, cos, teoria del teatre, energies; nocions de clown, màscara i acrobàcia a l’escola Assaig de Manresa.
Actor en els muntatges Terror i misèries del 3r. Reich, de Bertolt Brecht (2006); És així, si us ho sembla, de Luigi Pirandello (2009); Èdip Rei, de Sòfocles (2010); L’hereu i la forastera, de Josep Maria de Sagarra (2011) i Molt soroll per no res, de William Shakespeare (2013).
Actor en els musicals Cantant Biva’l Rey i Habemus Cristu, de Joan Barbé i Xevi Mestres (2005 i 2006); Un passeig per Broadway (2009); T’estimo, ets perfecte… ja et canviaré! i Amants, de Joe DiPietro i Jimmy Roberts (2009 i 2013), La volta al món en 80 dies (2012-
13) i Evita, d’Andrew Lloyd Webber (2012).
Actor de teatre infantil en diferents companyies de Catalunya.
Tenor còmic de sarsuela.

Sònia Serra
Professora de dansa jazz

Es forma com a professional de dansa a l’escola Som-hi Dansa de Barcelona, on actualment també imparteix classes de dansa. S’ha format durant 8 anys en gimnàstica esportiva al club EGIBA de Manresa, ha participat com a ballarina en l’Esbart Manresà, la Innocentada, la Fira de l’Aixada de Manresa i en l’espectacle familiar «ELS TRES MOSQUETERS» i ha treballat com a coreògrafa i ajudant de direcció de cos de dansa.

Lluís Barrera Martí
Professor d'interpretació i director teatral

Graduat en estudis d’interpretació a l’Institut Nancy Tuñon i Jordi Oliver. Màster en direcció d’actors a l’Escola de Cinema de Catalunya. Programa de tècnica Meisner amb Javier Galitó-Cava. Programa de Moviment i veu amb Matthew Graham Smith.

Ha interpretat diferents papers protagonistes i de repartiment en teatre, cinema i ficció de televisió. Director dels Pastorets de Folch i Torres de la sala Els Carlins de Manresa. Professor de teatre a Els Carlins i de teatre musical a Manresa Teatre Musical. Locutor de ràdio a Flaix FM i a Flaixbac.

Clara Badia Franch
Professora de teatre musical per nens/es

CANT

  • Estudiant de 3r curs del grau de Cant a Eòlia (Barcelona) | 2018-2021
  • Cant particular amb Mone Teruel i Marc Flynn | 2018-2021
  • Graus I-II de Still Voice Trainning

DANSA

  • Dansa clàssica a Escola de Dansa Julieta Soler i BCM | 2005-2020
  • Modern Jazz amb Enric Marimon, Pablo Testa i Ariadna Guitart (MTM) | 2014-2021
  • Claqué amb Adhara Jackson (MTM) i Maria Bossy (Luthier Dansa) | 2017-2021
  • Certificat de dansa clàssica «Intermediate» per la Royal Academy of Dance

MÚSICA

  • 10 anys de formació de piano amb David Martell | 2008 – 2018
  • Llenguatge musical a Eòlia (Barcelona) i Escola Esclat de Manresa | 2005-2021

TEATRE MUSICAL

  • Formació en teatre musical a Manresa Teatre Musical | 2014 – 2021
Ariadna Guitart
Professora de dansa jazz

Formació com a ballarina professional (jazz musical, contemporani, jazz-fusió, clàssic, comercial, hip-hop) a les escoles Som-hi dansa i Coco Comín.

Ballarina de competició de balls de saló en modalitat estàndard i llatins.

Ballarina professional de la companyia Som-hi dansa.

Professora de jazz musical i contemporani.

Coreògrafa.

Mestra d’educació física.

Salva Racero
Professor de cant

És cantant i compositor en el seu projecte en solitari. Té 10 anys d’experiència com a coach vocal, va ser el cantant del grup Lax’nBusto, ha interpretat a: Osman a Mar i Cel i ha participat en els musicals Notredame de París, Somnis d’una nit d’estiu i Enecus.

Anna Mateo Cuadros
Professora de cant

Graduada en cant al Conservatori de Barcelona. Posteriorment va traslladar-se al Regne Unit on va obtenir el MA in Performance (Musical Theatre) a la Royal Scottish Academy of Music and Drama.

Actualment, es troba en el segon nivell per convertir-se en Màster Teacher certificada en l’entrenament d’Estill Voice.

Ha estat professora de cant i de teatre musical al Bird College i a la Urdang Academy de Londres i ha tingut el seu propi estudi al West London.

Com a actriu de teatre musical ha treballat al West End de Londres en els musicals «Evita» i  «Zorro, the musical». També va formar part del repartiment de la producció de John Adams «I was looking at the ceiling and then I saw the sky».  D’aquest treball, va sorgir la invitació per cantar com a solista en el paper de Maria de «West Side Story» amb la Liverpool Phillarmonic Orchestra.

A Barcelona i a Madrid, ha treballat en els musicals «Sister Act» i ha fet de solista a «The Bernstein Mass» a l’Auditori de Barcelona.

Borja Valls Agustina
Professor de cant

Llicenciat en Humanitats, format en ESTILL Voice Training, amb estudis de Teoria de la Música, Piano i Direcció.

Experiència treballant amb adolescents, tant en direcció coral com preparant cantants per a espectacles musicals.

 

Sònia Catot González
Professora d'iniciació al ballet i dansa de teatre musical
Carla Cots
Comunicació, Creació de Continguts i Community Manager

Llicenciada en el grau de Comunicació i Indústries Culturals de la Universitat de Barcelona i del Màster Oficial en Continguts de la Comunicació Audiovisual i Publicitat a la Universitat Autònoma de Barcelona.

Es dedica a la creació de continguts independent i és Community Manager de diverses empreses, generant-els-hi continguts i gestionant les xarxes socials.

Ha treballat a les televisions de Betevé de Barcelona i la NUTV de la Universitat de Calgary al Canadà, com a tècnica ajudant de producció.

Anaïs Chandia
Professora de dansa contemporània

Actualment, estudia el grau en Coreografia i Interpretació a l’Institut del Teatre de  Barcelona.

S’ha format com a ballarina professional de Dansa Moderna, Contemporània, Improvisació i Clàssica al Conservatori professional Moviment Modern (MO-MO) de Santiago de Xile.

Professora de Dansa contemporània i Moderna.

Coreògrafa i intèrpret del col·lectiu LaOtra de  Barcelona. 

Ilham Azraf
Administració
Graduada en Administració i Direcció d’Empreses a l’UManresa (FUB).
Ha treballat a l’Ajutament de Manresa en el departament d’Intervensió i Tresoreria. 
Actualment, es dedica a assesorar (en temes fiscals i comptables) els nous emprendedors que volen obrir un nou negoci. 
Matteo Nicolai Donelli
Professor de claqué

Es va formar en la «Formació Professional per a Ballarins de Claqué», va guanyar una beca per viatjar a Nova York i participar en el «Tap Into Freedom Intensive» i va participar com a jutge al «Campionat Suís de Claqué». Actualment, fa classes de hip hop i claqué a l’Escola Luthier de Barcelona, mentre forma part dels projectes artístics amb relació al claqué més actius i presents a la ciutat: «UNUM«, «Barcelona Rhythm Tap», «La Banda Street Groove«, «Woodbeats» i «Companyia Enjazz«.

Les nostres instal·lacions

Vols ser part d'MTM i BCM? Posa't en contacte amb nosaltres.

Activitats que m'interessen

3 + 13 =