Els diferents grups de l’escola Ballet Clàssic Manresa (BCM) prepararan una posada en escena d'»El llac dels cignes» al llarg d’aquest curs 2021-2022. La presentaran el proper mes de juny en un teatre de la comarca. Els alumnes van rebre la notícia en el marc d’una trobada, el diumenge, 26 de setembre. El director de l’escola, Pablo Testa Grosbaum, i la professora de ballet de l’escola, Raquel Pérez Pladellorens, van comunicar-los-la, moments abans de compartir amb tots ells alguns fragments enregistrats de l’espectacle interpretat pel Ballet Mariïnski.

Ballar damunt l’escenari per continuar aprenent

La participació en un espectacle de ballet complet és un dels trets diferencials del projecte pedagògic de BCM en relació a altres escoles de dansa. Hi participen tots els membres dels diferents grups i hi interpreten diferents passatges adaptats als seu nivell tècnic. Prendre part en un muntatge de ballet permet que els ballarins i ballarines incorporin capacitats complementàries a la tècnica i el condicionament físic que es treballa a la sala d’assaig com ara l’expressivitat, la presència escènica o el control emocional en exposar-se davant de públic real.

El quart espectacle de ballet de BCM

«El llac dels cignes» és una de les obres més conegudes del compositor rus Piotr Ilitx Txaikovski i un clàssic del repertori de ballet de tots els temps. És el cinquè espectacle de dansa clàssica que duu BCM damunt dels escenaris. Anteriorment, havia presentat «Giselle», «Coppelia», «La Ventafocs» i «El Trencanous».